Studio-Spits-Illustratie-fruit-2

De weg naar jouw duurzaamheids-rapport

Start je net met duurzaam ondernemen? Of ben je toe aan het spannende volgende hoofdstuk? Studio Spits kijkt hoever je al staat en bouwt daarop voort. Van strategie en monitoring tot rapportering en storytelling. Slim en spits.

Wat is jouw vertrekpunt? 

1. Je wilt een sterke strategische basis voor duurzaam ondernemen

Weet je niet meteen hoe je duurzaamheid integreert in je organisatie? Of wil je alle losse initiatieven samenbrengen in een sluitend plan? Onze experts helpen je om een spitse duurzaamheidsstrategie op te stellen:

 • duurzaamheidsbenchmark – Via een eenvoudige scan ontdek je snel en accuraat waar jouw organisatie staat op het vlak van duurzaamheid.
 • materialiteitsanalyse – Op welke duurzaamheidsdomeinen heb je impact? En op welke domeinen ondervind je impact als organisatie? Dat zijn jouw ‘materiële topics’ en die zijn essentieel voor je duurzaamheidsstrategie en CSRD-rapportering. Onze analyse vertelt je wat ertoe doet voor je organisatie en je stakeholders.
 • duurzaamheidsroadmap – Waar ga je naartoe? En hoe stuur je dat? Stippel je roadmap uit met relevante doelstellingen en KPI’s om je impact te meten.
 • communicatie – Betrek je medewerkers en stakeholders van bij de start. Studio Spits geeft jouw duurzaamheidsstrategie kleur, een stem en een identiteit.
 • bootcamp ‘Jouw snelweg naar duurzaam ondernemen’ – Krijg vat op de duurzame toekomst van je organisatie tijdens een meerdaags incompanytraject, dat vertrekt bij jouw noden.

2. Je wilt in kaart brengen hoe je vooruitgaat op duurzaamheidsvlak

Heb je je strategische duurzaamheidsdoelstellingen en KPI’s bepaald? Dan komt het erop aan om je vooruitgang te monitoren. Studio Spits ondersteunt je daarin met:

Studio-Spits-Illustratie-Flower-1
 • dashboards – Duurzaamheid en data verzamelen gaan samen. Onze experts helpen je om je data te managen, je impact te meten en erover te rapporteren. Hoe? Met heldere dashboards en datavisualisaties.
 • CO2 accounting – Rapporteren over je CO2-uitstoot? Makkelijk gezegd. Vertrouw op de software van Studio Spits voor het volledige accountingproces. Van dataverzameling en rapportage tot scenariosimulatie en auditing.
 • communicatie – Intern of extern communiceren over je vooruitgang? De experts van Studio Spits vertalen jouw cijfers en realisaties naar authentieke en geloofwaardige storytelling en dialoog.

3. Je wilt een inspirerend en CSRD-proof duurzaamheidsrapport ontwikkelen

Heb je je duurzaamheidsstrategie op orde? En vat je in cijfers hoever je staat om je duurzaamheidsambities te volbrengen? Tijd voor je duurzaamheidsrapport, het vehikel om je positieve impact te tonen aan je stakeholders en de wereld.

 • CSRD-gap-analyse – Wat moet je nog in orde brengen voor je duurzaamheidsrapportering en om te voldoen aan de European Sustainability Reporting Standards (ESRS) van de CSRD? Ons spitse overzicht helpt je om helder te rapporteren, vanuit de nieuwe wetgeving.
 • rapportage-structuur – Met je duurzaamheidsstrategie als vertrekpunt, stellen we de perfecte structuur op voor een geloofwaardig en authentiek duurzaamheidsrapport.
 • spits, inspirerend duurzaamheidsrapport – Zet beklijvende storytelling, grafische vormgeving en audio- en videoproductie in om je impact te tonen. Onze experts garanderen dat je rapport oprecht en CSRD-proof is.

Fruit-2

Neem voorsprong met Studio Spits Academy